Диетични пълнени чушки

Диетични пълнени чушки

Нужните продукти

  • 2 големи зелени чушки.
  • 1 глава стар лук.
  • 1 червена чушка.
  • 1-2 домата.
  • ½ ч.ч. ориз.
  • ½ ч.ч. пилешка/пуешка/соева кайма.
  • 2 с.л. мазнина
  • Сол
  • Черен пипер
  • Червен пипер
  • Пушен червен пипер
  • Чубрица
  • Сушени зеленчуци

Начин на приготвяне

  • Задушете лука и морковите в мазнината.
  • След като омекнат, добавете червената чушка, доматите и сушените зеленчуци. Доста по-лесен вариант е да добавите 3-4 с.л. био едро смляна лютеница или домашна такава.
  • Оставете да се готви 5-6 мин.
  • Добавете каймата. Пилешка кайма може да си направите като смелите пилешки гърди в кухненския робот. Ако ползвате соева кайма, предварително я накиснете в гореща вода за 15 мин. и когато е готова, я добавете към останалите продукти на котлона.
  • Добавете ориза и 1 ½  ч.ч. вода. Количеството вода зависи от това колко е диаметъра на съда и съответно колко бързо се изпарява течността.
  • Гответе докато течността се изпари и оризът е почти готов.
  • Разполовете чушките и махнете семките.
  • Напълнете чушките с готовата смес и печете, докато са готови.
  • Като допълнение към ястието може да настържете малко пармезан или веган сирене върху чушките и да запечете за още минута-две, докато се разтопи.
  • При рецепти с високо съдържание на въглехидрати е важно да се следи мазнината да е на минимум. За това и в рецептата каймата е от бяло месо.
Ако тази статия ви е харесала, не забравяйте да я споделите с приятели!
Назад към блога