Преминаване към съдържанието
Протеинови бонбони с карамелен център
Нужните продукти
- 150 гр. фурми, от сорт Medjoul
- 150 гр. лешников (или друг) тахан
- 1 ч.л. ванилов екстракт
- 50 гр. протеин на прах. Аз използвах растителния протеин на Single Celled. Ако протеинът не е подсладен, добавете 1-2 с.л. мед.
- 80 гр. черен шоколад. Аз използвах на Гайо
- Декорация по желание
Начин на приготвяне
- Накиснете фурмите за няколко часа
- Блендирайте ги с ванилията по възможност без вода.
- Замразете във фризер до степен да можете да оформите малки топченца.
- Отделно смесете тахана с протеина. Количествата варират според вида на продуктите. Трябва да се получи консистенция на тесто.
- От охладената паста от фурми оформете малки топченца и ги върнете във фризера да се замразят.
- Когато топченцата са твърди, обвийте всяко едно от тях в малко протеиновото тесто като внимавате да няма дупки.
- Декорирайте с разтопен на водна баня шоколад и друга украса по избор.
- Съхранявайте в кутия във фризера и винаги ще имате протеинови хапки под ръка.

- При задаване на избор се опреснява цялата страница.
- Отваря се в нов прозорец.