Протеинови бонбони с карамелен център

Протеинови бонбони с карамелен център

Нужните продукти

  • 150 гр. фурми, от сорт Medjoul
  • 150 гр. лешников (или друг) тахан
  • 1 ч.л. ванилов екстракт
  • 50 гр. протеин на прах. Аз използвах растителния протеин на Single Celled. Ако протеинът не е подсладен, добавете 1-2 с.л. мед.
  • 80 гр. черен шоколад. Аз използвах на Гайо
  • Декорация по желание

Начин на приготвяне

  • Накиснете фурмите за няколко часа
  • Блендирайте ги с ванилията по възможност без вода.
  • Замразете във фризер до степен да можете да оформите малки топченца.
  • Отделно смесете тахана с протеина. Количествата варират според вида на продуктите. Трябва да се получи консистенция на тесто.
  • От охладената паста от фурми оформете малки топченца и ги върнете във фризера да се замразят.
  • Когато топченцата са твърди, обвийте всяко едно от тях в малко протеиновото тесто като внимавате да няма дупки.
  • Декорирайте с разтопен на водна баня шоколад и друга украса по избор.
  • Съхранявайте в кутия във фризера и винаги ще имате протеинови хапки под ръка.

Назад към блога