Нужните продукти
- 300 гр. ябълки
- 40 гр. протеин на прах. Аз използвах протеина на singlecelled с вкус на ябълка и канела-горещо го препоръчвам. Ако използвате друг, добавете канела към него.
- 50 гр. брашно
- 3 големи яйца
- ванилия
- 1 ч.л. ксантанова гума.
- 20-30 гр. ксилитол (по желание
Начин на приготвяне
- Нарежете ябълките на много тънки резени.
- Сложете ги в съд с вода и ги сварете леко с ванилия и канела.
- В купа разбийте яйцата с ванилията, ксилитола, ксантановата гума. Разбивайте докато сместа стане много гъста.
- Добавете пресятото брашно и протеина и отново разбъркайте добре.
- Намаслете малка тавичка или я покрийте с хартия за печене.
- Подредете сварените ябълки в желана от вас форма
- Изсипете отгоре сместа.
- Печете на 180 градуса 15-20 мин. или докато на пипане в средата тестото е твърдо.
- След като изстине, обърнете и отлепете хартията за печене.
- По желание може да поръсите с канела и пудра захар (или ксилитол/еритриол) на прах.

Ако тази статия ви е харесала, не забравяйте да я споделите с приятели!