Протеинов ябълков пай

Протеинов ябълков пай

Нужните продукти

  • 300 гр. ябълки
  • 40 гр. протеин на прах. Аз използвах протеина на singlecelled с вкус на ябълка и канела-горещо го препоръчвам. Ако използвате друг, добавете канела към него.
  • 50 гр. брашно
  • 3 големи яйца
  • ванилия
  • 1 ч.л. ксантанова гума.
  • 20-30 гр. ксилитол (по желание

 

Начин на приготвяне

  • Нарежете ябълките на много тънки резени.
  • Сложете ги в съд с вода и ги сварете леко с ванилия и канела.
  • В купа разбийте яйцата с ванилията, ксилитола, ксантановата гума. Разбивайте докато сместа стане много гъста.
  • Добавете пресятото брашно и протеина и отново разбъркайте добре.
  • Намаслете малка тавичка или я покрийте с хартия за печене.
  • Подредете сварените ябълки в желана от вас форма
  • Изсипете отгоре сместа.
  • Печете на 180 градуса 15-20 мин. или докато на пипане в средата тестото е твърдо.
  • След като изстине, обърнете и отлепете хартията за печене.
  • По желание може да поръсите с канела и пудра захар (или ксилитол/еритриол) на прах.
Ако тази статия ви е харесала, не забравяйте да я споделите с приятели!
Назад към блога