240 гр. риба тон в мазнина, много добре отцедена. Аз я слагам в много фина цедка и я натискам хубаво с лъжица, за да се отдели излишната мазнина. Не използвам риба тон в собствен сос, просто защото не е толкова вкусна.
1 голям морков, фино настърган, най-добре леко задушен.
1 яйце
1 с.л. лук, нарязан на дребно, леко задушен.
1 ч.л. горчица
1 ч.л. чили
Начин на приготвяне
Задушете настъргания морков и лук в тефлонов тиган. Може да не добавяте мазнина, а 1-2 с.л. вода. Трябва да омекнат леко, не да се сготвят напълно. След като са готови, ги оставете леко да изстинат.
Смесете всички съставки много добре и оформете 4 големи, плоски бургера.
Печете бургерите в тефлонов тиган на средна температура под капак. Ако котлона е прекалено силен, ще изгорят отвън и ще се разпадат при обръщане.След като са готови от едната страна, обърнете и печете до златисто.
Сервирайте с броколи в краве масло или друга гарнитура по избор.