Веган чили „Кон Карне“

Веган чили „Кон Карне“

Нужните продукти

  • 250 гр. сварен  фасул (най-добре червен). За улеснение може да ползвате и консерва, като хубаво го измиете.
  • 1 голям сладък картоф
  • 1 голям морков
  • 1 стрък праз или глава стар лук
  • 2 скилидки чесън
  • 1 червена чушка
  • 1 жълта чушка
  • 2 големи домата
  • 1 кубче зеленчуков бульон без натриев глутамат
  • 2 с.л. мазнина
  • 1 ч.л. гарам масала
  • 1 люта чушка или сушено чили на люспи.
  • 1 ч.л. кокосова захар
  • ½ ч.ч соева кайма (по избор)

Начин на приготвяне

  • Нарежете на кубчета лука, чесъна и морковите.
  • Задушете ги в незалепващ дълбок съд с 2 с.л. мазнина.
  • Нарежете на кубчета картофа и чушките.
  • Обелете доматите и ги нарежете на кубчета.
  • Добавете зеленчуците в съда.
  • Измийте фасула и го добавете към сместа, заедно с подправките.
  • Добавете каймата заедно с 1 ч.ч. вода и бъркайте.
  • Гответе до пълното омекване на продуктите.
  • Ако е необходимо, доливайте по малко вода по време на готвенето.
  • Добавянето на соева кайма е по избор и ако соята не е предпочитан продукт в менюто ви, спокойно може да я пропуснете.
  • Сервирайте самостоятелно или с варен на пара ориз.

                      Ако тази статия ви е харесала, не забравяйте да я споделите с приятели!

                      Назад към блога