Нужните продукти
- 250 гр. сварен фасул (най-добре червен). За улеснение може да ползвате и консерва, като хубаво го измиете.
- 1 голям сладък картоф
- 1 голям морков
- 1 стрък праз или глава стар лук
- 2 скилидки чесън
- 1 червена чушка
- 1 жълта чушка
- 2 големи домата
- 1 кубче зеленчуков бульон без натриев глутамат
- 2 с.л. мазнина
- 1 ч.л. гарам масала
- 1 люта чушка или сушено чили на люспи.
- 1 ч.л. кокосова захар
- ½ ч.ч соева кайма (по избор)
Начин на приготвяне
- Нарежете на кубчета лука, чесъна и морковите.
- Задушете ги в незалепващ дълбок съд с 2 с.л. мазнина.
- Нарежете на кубчета картофа и чушките.
- Обелете доматите и ги нарежете на кубчета.
- Добавете зеленчуците в съда.
- Измийте фасула и го добавете към сместа, заедно с подправките.
- Добавете каймата заедно с 1 ч.ч. вода и бъркайте.
- Гответе до пълното омекване на продуктите.
- Ако е необходимо, доливайте по малко вода по време на готвенето.
- Добавянето на соева кайма е по избор и ако соята не е предпочитан продукт в менюто ви, спокойно може да я пропуснете.
- Сервирайте самостоятелно или с варен на пара ориз.
Ако тази статия ви е харесала, не забравяйте да я споделите с приятели!