Нужните продукти
- 1 кг. картофи
- 400 гр. обезмаслена извара
- 400 гр. кисело мляко
- 3 цели яйца
- 1 ч.л. подправка за фалафел
- 1 ч.л. чесън на прах
- сол на вкус
- 1 с.л. мащерка
Начин на приготвяне
- Сварете картофите до почти готово състояние. Трябва да са почти готови, за да може лесно да ги нарежете. След като ги сварите, охладете и нарежете.
- В купа разбийте останалите съставки
- В тава, върху хартия за печене редете от картофите и заливайте със сместа.
- Накрая притиснете хубаво с ръка или лъжица, за да се смесят добре и да няма въздух между редовете.
- Печете на 200 градуса 30-40 мин.
- охладете преди да нарежете.
- Количеството е за 4-5 порции.
Ако тази статия ви е харесала, не забравяйте да я споделите с приятели!