Нужните продукти
- 180 гр. какаова маса
- 100 гр. какаово масло. За мен най-добре се получава с това на Гайо.
- 250 гр. лешников тахан
- Стевия на прах на вкус. Ако не държите да няма въглехидрати, може спокойно да добавите мед.
- Ванилия
- 2-3 с.л. кокосово сухо мляко
- Топинги: кокосов флейкс, ядки, сушени плодове
Начин на приготвяне
- Разтопете на водна баня какаовата паста и какаовото масло.
- Добавете стевията. При мен обикновено 2-3 с.л. е достатъчно.
- Добавете кокосовото мляко и бъркайте много добре, докато напълно се разтвори. Тази стъпка може да се пропусне, но шоколадът ще стане малко по-горчив.
- Когато всичко се смеси добре, добавете ванилията и тахана. Разбъркайте до пълното им смесване, но не прекалявайте. Ако разбърквате прекалено дълго, ще започне да се отделя мазнината от шоколада.
- Разпределете във форми по избор и украсете с топингите, които сте подбрали.
- Оставете в хладилник няколко часа до втвърдяването на шоколада.
Ако тази статия ви е харесала, не забравяйте да я споделите с приятели!