Суров веган шоколад

Суров веган шоколад

Нужните продукти

  • 180 гр. какаова маса
  • 100 гр. какаово масло. За мен най-добре се получава с това на Гайо.
  • 250 гр. лешников тахан
  • Стевия на прах на вкус. Ако не държите да няма въглехидрати, може спокойно да добавите мед.
  • Ванилия
  • 2-3 с.л. кокосово сухо мляко
  • Топинги: кокосов флейкс, ядки, сушени плодове

Начин на приготвяне

  • Разтопете на водна баня какаовата паста и какаовото масло.
  • Добавете стевията. При мен обикновено 2-3 с.л. е достатъчно.
  • Добавете кокосовото мляко и бъркайте много добре, докато напълно се разтвори. Тази стъпка може да се пропусне, но шоколадът ще стане малко по-горчив.
  • Когато всичко се смеси добре, добавете ванилията и тахана. Разбъркайте до пълното им смесване, но не прекалявайте. Ако разбърквате прекалено дълго, ще започне да се отделя мазнината от шоколада.
  • Разпределете във форми по избор и украсете с топингите, които сте подбрали.
  • Оставете в хладилник няколко часа до втвърдяването на шоколада.

Ако тази статия ви е харесала, не забравяйте да я споделите с приятели!

Назад към блога